Kamut

KAMUT® khorasan tarwe is rijker aan proteïnen, aminozuren, vitamines en mineralen, vooral seleen, zink, kalium, ijzer, fosfor en magnesium vergeleken met moderne tarwe.

Seleen is een mineraal gekend om zijn krachtige antioxiderende werking. Wanneer KAMUT® khorasan tarwe geteeld wordt in de seleenrijke bodems, in de droge weilanden in Noord-Amerika, is het seleengehalte zo hoog dat ongeveer 3 porties van producten gemaakt met KAMUT® khorasan tarwe 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid seleen bieden.

Fenolen zijn een familie van moleculen die veel aandacht gekregen heeft omdat zij ook sterke antioxiderende eigenschappen bezitten en beschermen tegen vele degeneratieve menselijke ziekten. KAMUT® khorasan tarwe heeft een zeer divers fenolprofiel in vergelijking tot moderne granen en een betere samenstelling van heilzame fytochemicaliën, die een rijke bron van genetische diversiteit zijn.

Bovendien heeft KAMUT® khorasan tarwe een hoog carotenoïdegehalte, een andere familie van sterke antioxidanten die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de rijke gouden kleur van het graan en meel.

Omwille van de voedingskwaliteit en de verteerbaarheid is KAMUT® khorasan tarwe bijzonder geschikt voor atleten, mensen met een actieve levensstijl en in het algemeen voor iedereen die op zoek is naar hoogkwalitatieve voeding.

Bron: www.kamut.com